Amazon Türkiye

Amazon, Washington merkezli, dijital akış ve yapay zekaya odaklanan bir Amerikan teknoloji şirketi olarak kurulmuştur. Amazon; elektronik aletler, kitap, oyuncak, yapı market ve oyun konsolları gibi çok kapsamlı içeriğe sahip bir internet alışveriş sitesidir.

Satış ve pazarlama işleriyle ilgilenen ve ürünleri için pazar arayışına girenlere güzel bir imkan olarak görülen Amazon Türkiye, müşteri potansiyeli yüksek bir sistemdir. Satıcılarına lojistik destek de sağlayan Amazon Türkiye, birtakım şartların yerine getirilmesinin ardından kolaylıkla gelir elde etme imkanı sunmaktadır.

Amazon Türkiye Nedir?

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketleri arasında öncü olarak yer alan Amerika kaynaklı Amazon’un Türkiye’de faaliyet gösteren koluna Amazon Türkiye denmektedir. Amazon Türkiye’de 15 farklı kategoride, milyonları bulan ürün yelpazesi ile çok sayıda yerli işletme yer alır. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı bir şekilde Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi ismiyle faaliyet gösteren Amazon’un, Türkiye’deki merkezi İstanbul-Beşiktaş’ta yer alıyor.

Amazon Türkiye Ne Zaman Açıldı?

Amazon Türkiye, 2018 Eylül ayında Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. Hızlı bir şekilde organize olarak 1000’den fazla satıcıya ulaşan Amazon Türkiye, yoğun talep görerek hacmini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Güvenilir ve kaliteli ürünler sunan Amazon, satıcılar ve müşteriler açısından olumlu bir tablo sergiliyor.

Amazon Türkiye’de Nasıl Satış Yapılır?

Kurulmuş bir e-ticaret işiniz olsun veya yeni bir ürün piyasaya sürmeyi düşünün ya da sadece satış tutkusu ile yola çıkın. Amazon Türkiye size her adımda destek sunan bir sistem olarak işliyor.

Amazon Türkiye’de satış yapma işlemleri şu aşamalara tabidir:

  • Öncelikle Amazon Türkiye’ye banka hesap numaranız ve şube kodu, aktif bir kredi kartınız, kimlik numaranız, vergi bilgileriniz ve telefon numaranız ile kayıt yaptırmalısınız.
  • Amazon Türkiye’de aylık abone ücreti ödemeniz gerekir. Bu ücret 99tl + KDV olarak belirlenmiştir.
  • Erken kayıt yaptıran satıcılar sınırlı bir süreliğine abone ücretinden muaf tutulabilir.
  • Amazon Türkiye, satılan ürün başına satış hizmet bedeli tahsil eder. Bu komisyon ücretleri değişkenlik gösterebilir.
  • Amazon Türkiye’de sizin adınıza siparişi depolama, gönderme ve isteğe bağlı diğer hizmetler için ücret alınır.
  • Kaydı gerçekleştirdikten sonra Seller Central hesabınıza erişim sağlayabilir, satış hesabınızı buradan yönetebilirsiniz.
  • Ürün bilgileri, stok güncellemeleri ve ödemeleri yöneteceğiniz alan Seller Central olarak belirlenmiştir.
  • Seller Central’de ayrıca satıcı performansınızı ölçen araçları kullanabilir, ürünlerin günlük satışlarını takip edebilirsiniz.

Bu aşamalardan sonra ürünlerinizi yükleyerek, gerekli tüm detayları ürünün sayfasında belirtebilirsiniz. Dilerseniz ürün stoklarınızı amazon.com.tr’ye göndererek Amazon’un lojistik hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Ürünlerinizde kampanyalar düzenleyerek satışa başladığınız süreçte kendi reklamınızı oluşturabilir, ürün çeşitliliğine ve sayıca fazla olmasına dikkat ederek, müşteri yelpazenizi genişletebilirsiniz.

Amazon Türkiye’de satış yapmaya başladığınız ilk üç ay, performansınızı ortaya koyma açısından kritik bir dönem olarak düşünülmektedir.

Amazon Türkiye’nin Komisyon Oranları Nedir?

Amazon Türkiye’nin ücretlendirme sistemi abonelik ve satış komisyonu üzerinden yapılır. Komisyon ücretleri, ürün kategorilerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Amazon Türkiye’de ürün fiyatı, kargo veya hediye paketi dahil olmak üzere toplam satış üzerinden komisyon ücreti hesaplanır. Bazı ürün kategorilerinin komisyon oranları şöyledir(değişkenlik göstere bilmektedir);

Bilgisayar %6
Cep Telefonu %6
Elektronik aksesuarlar %10
Elektronik %6
Fotoğraf Makinesi %6
Giyim %10
Kişisel Bakım Cihazları %10
Yapı Market, Mutfak Eşyaları ve Dekorasyon %10
Kitap %10
Ofis Ürünleri %10
Oyuncaklar ve Oyunlar %10
Ayakkabılar, Kol Çantaları ve Ayakkabı Aksesuarları %10
Spor %10
Bebek Ürünleri (giyim hariç) %10
Sağlık ve Kişisel Bakım %10
Gıda Ürünleri %10
Diğer %10