Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

Linkedin, 5 Mayıs 2003 tarihinde California merkezli kurulan bir platformdur. Pek çok kişinin iş bulmasına yardımcı olan bu kurum, işveren ile iş arayanları bir araya getirir. Aynı zamanda sosyal paylaşım platformu görevi de gören Linkedin, iş ve okul arkadaşlarınızı bulmanıza da yardımcı olur. Linkedin sayesinde sizinle benzer işleri yapan kişilerle iletişime geçebilir, referans sağlayabilirsiniz.  Ayrıca firmalarla görüşebilir, iş değişikliği yapma yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

Linkedin birçok özelliği ile kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunuyor. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı Linkedin hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz.

Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

İş bulmanın en kolay ve en etkili yollarından birisi olan Linkedin, kişilere büyük avantaj sağlar. İş bulmanın yanı sıra yeni işleri takip edebilir, alanınız hakkında güncel bilgilere erişebilirsiniz. Bu platform sayesinde pek çok kişi ile iletişime geçebilir, rakip firmaların olanakları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aynı zamanda sosyal medya platformu gibi çalışan Linkedin sayesinde iş yerindeki arkadaşlarınız ile görüşebilirsiniz. Linkedin hesabınızı kapatmak için belirli adımları takip etmeniz gerekir. Bu adımlar şu şekilde sıralanır:

  • Linkedin sayfasına girin,
  • Ana sayfanın üst kısmındaki “Ben” sekmesine tıklayın,
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine geçiş yapın,
  • “Hesap Yönetimi” bölümünden “Hesabı Kapat” sekmesine geçin,
  • Buradan “Değiştir” butonuna tıklayın,
  • Hesap kapatma nedeninizi belirledikten sonra “ileri” butonuna tıklayın,
  • Son olarak şifrenizi girin ve hesabı kapatınız.

Kapatılan Linkedin Hesabını Tekrar Açabilir Miyim?

Kapatılan Linkedin hesabını tekrar açmak mümkündür.  Fakat bunun için hesabınızın 14 günden daha az bir süre kapalı kalması gerekir. Eğer Linkedin’i kapattığınız ilk 14 gün içinde giriş yaparsanız, hesabınızı kurtarabilirsiniz. Fakat bu durumda bazı bilgileriniz kurtarılamaz. Bunlar; onaylar ve tavsiyeler, yoksaylar ve bekleyen davetiyeler, takip edilenler, grup üyelikleri olarak açıklanabilir. Bu yüzden hesabınızı kapatmadan önce detaylıca düşünerek buna göre bir adım atmalısınız.