En çok kullanılan ve en popüler arkadaşlık sitelerinden biri olan Tinder, kimlik doğrulama uygulamasına geçtiğini duyurdu. Bu özellik daha önce Japonya’da kullanılıyordu. Artık tüm Tinder kullanıcılarına uygulanacak bu sistem, gönüllülük esasına dayanıyor. Profillerini kimlik kartı ile doğrulayan kişilere özel bir rozet verilecek.
İnternet dünyasının sanal bir ortam olması, kişilerin özellikle flört uygulamalarında sahte kişilikler oluşturmasına olanak sağlıyor. Hesapları kötüye kullanmak, insanları yanıltmak gibi olumsuz tutumların önüne geçmek adına kimlik doğrulaması uygulamasına geçen Tinder, kişilerin gerçek kimlikleri ile uygulamayı kullanmasının daha güvenli bir yol olacağını vurguluyor.
Tinder Uygulaması Nedir?
Tinder, bir sanal arkadaşlık uygulamasıdır. Pandemi sürecinde uzun süren evde kalma deneyimlerinin ardından Tinder gibi uygulamalara yoğun bir ilgi artışı olduğu bilinmektedir. Kullanıcı sayısı bu süreçte %16 artış gösteren Tinder, sosyalleşemeyen insanlar için önemli bir ihtiyaç giderme yöntemi olarak kullanılıyor.
Tinder uygulaması, benzer ilgi alanlarına sahip kişileri tanıştırmak ve konum olarak yakın kişilerle eşleştirmek gibi yöntemler kullanıyor. Uygulama üzerinden yeni insanlarla tanışma ve sohbet etme imkânı sunuluyor. Ücretsiz kullanılabilen uygulamanın ücretli özellikleri de bulunuyor.
Tinder uygulaması başlangıçta insanların beğendiği kişilerle iletişim kurmasını sağlıyor. Ancak bunun tek şartı beğenilerin karşılıklı olması. İki taraf da birbirini beğendiğinde eşleşme işlemi gerçekleştiriliyor. Tinder’ın en büyük özelliği ise lokasyon bazlı çalışma sistemi. Yani iletişim kurmak istediğiniz kişileri yakın çevreden veya belirlediğiniz bir mesafeden seçebiliyorsunuz. İlk bakışta görsel olarak fotoğraflarını görebildiğiniz kişilerle eşleşme durumunda sohbet edebiliyor, tanışıp arkadaş olabiliyorsunuz.
Tinder Nasıl Kullanılır?
38 dilde, 196 ülkede milyonlarca kullanıcısı bulunan Tinder uygulamasının kullanım aşamaları şu şekilde;
- Tinder’a üye olmak için telefonunuza uygulamayı indirebilir veya internet tarayıcınız ile web üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
- Tinder uygulamasında Google veya Facebook hesabınızla ve telefon numaranızla oturum açabilirsiniz.
- Telefon numaranızı girdikten sonra uygulama tarafından telefonunuza bir kod gönderiliyor. Bu kod ile otomatik olarak uygulamaya girebilirsiniz.
- Daha sonra ekrana gelen uyarıları görüyorsunuz. Tinder’a hoş geldin, kendin ol, dikkatli ol, nazik ol, proaktif ol gibi uyarıları onaylayarak devam edebilirsiniz.
- Ardından kişisel bilgilerin yer aldığı alanda isim, doğum tarihi, cinsiyet, cinsel yönelim gibi bilgileri girmeniz gerekiyor.
- İsminiz ve doğum tarihiniz profilinizde herkes tarafından görülebiliyor. Diğer bilgilerin profilde görünüp görünmemesine siz karar veriyorsunuz.
- Ardından profiliniz için en az iki fotoğraf yüklüyorsunuz ve konum bilgilerinizin erişimine izin vererek uygulamayı kullanmaya başlıyorsunuz.
Tinder uygulamasında profilinizde ilgi alanlarınızdan bahsedebilirsiniz. Uygulamayı kullanırken eşleşebileceğiniz kişilerin profilleri ile karşılaşacaksınız. Beğenmediğiniz profilleri sola kaydırarak es geçebilir, beğendiklerinizi sağa kaydırarak “like” edebilirsiniz. Beğendiğiniz profillerden sizi beğenen olduğunda eşleşme işlemi tamamlanır. Ardından mesajlaşma yoluyla sohbet edebilir, arkadaşlığınızı taşıyacağınız boyuta eşleştiğiniz kişiyle birlikte karar verebilirsiniz.
Tinder’a Kimlik Doğrulaması Geliyor
Zoosk ve Bumble gibi uygulamalarda kullanılan kimlik doğrulama sistemi Tinder uygulamasına da geliyor. Çevrimiçi ortamlarda birbirlerini tanımaya çalışan insanlar için daha güvenli bir deneyim imkânı sunan kimlik doğrulama uygulaması, insanların sanal ortamda gösterdikleri kişilikleri ile gerçek kişilikleri arasındaki farkın ortadan kalkmasını sağlıyor.
Tinder uygulamasında kimlik doğrulaması yapan kişiler daha güven veren bir profile sahip olacaklar. Şimdilik gönüllülük esasına dayalı olarak kullanılacak bu uygulamanın, zamanla yaygınlaşması bekleniyor.
Tinder uygulamasında kimlik doğrulamak için daha önceden kullanılan yüz tanıma teknolojisi de bulunuyor. “Beni doğrula” isimli bölümde telefonunuzdan iki adet selfie çekip uygulamaya göndermeniz gerekiyor. Profilde yayınlanmayan bu fotoğraflar, sadece kimlik doğrulaması için kullanılıyor.