2017 Mobil Reklamcılık Trendleri

Mobil pazarlamanın harika ve ilham verici potansiyeli 2017 yılında da yerini koruyacak, yapılan araştırma ve anketler de bunu tamamen destekliyor. Uzmanlara göre yıl sonuna kadar online içerik tüketiminin çok büyük bir bölümü mobil odaklı olacak ve medya satın alma ajansları da buna göre hareket ediyor olacak.

Rakamlar ve gerçekler hikayeyi tamamen doğruluyor: mobil pazarlama çağın yeni öne çıkan trendi. Bu dönüşüm beraberinde pek çok başka trendi de getiriyor ve yine bu dönüşüm marka ve pazarlamaların birbirleriyle çalışma şeklini ve kullandıkları teknolojiyi önemli bir ölçüde etkiliyor.

Bunlardan birincisi tüketicilerin satın alma sınırlarını tekrar tanımlaması ve mobil pazarlama ve marka iş birliklerinin daha da derine inmesi. Mobil tüketici için alan çok çok daha geniş bir alana yayılmış durumda. Ellerindeki akıllı telefon ile dilekleri ürünü satın alabiliyorlar ve her türlü bilgiyi hızlı ve rahat bir şekilde bulabiliyorlar. Bu sebeple marka ve şirketler de yeni sınırlara göre yeni stratejiler çiziyor.

Amazon’un son duyurusuna göre planlamış olduğu Amazon Go dükkanı Seattle’da açılacak; Amazon etkisi dedikleri olay perakende ve pazarcılara da yeni bir bakış açısı kazandırıyor olacak. Bu etki tüketicileri online anlayışa yönlendirip dükkana gitme alışkanlıklarını azalttıkça mobil pazarlama daha da öne çıkabilir, ancak yine de çevrimiçi dünyanın fiziksel perakende dünyasına her zaman ihtiyacı olacak.

Bir başka detay ise programlamanın hızlanıyor olması; bu hızlanma markaların, teknoloji ve pazarlamanın daha da yatırım kazanmasını sağlayabilir. Perakende markalar geleneksel pazarlama tekniklerini geliştirip güncellediğinde tüketici davranışlarında iyileşme görecektir. Mobil programlama ve hızlanma gerçekleştikçe mobil pazarlama daha da önemli bir yere gelecek.

Yeni gelen nesil diğer nesillere kıyasla çok daha yaratıcı olduğu ve hızlı düşündüğü için mobil reklamcılık trendleri de bu algıya göre şekilleniyor. 2017 yılının bir başka öne çıkan trendi ise videonun mobil etkileşimlerini yeniden tanımlıyor olması. Youtube ve benzeri platformlarla zamanla değer kazanan video içerikler bu ve önümüzdeki sene en önemli içerik türlerinden biri haline gelecek.